Het schooltassenproject

Het doel van het project is om in oktober kinderen op basisscholen die onder de armoedegrens leven in de districten Nickerie, Coronie, Wageningen, Commewijne en Saramacca te voorzien van schooltassen met schoolspullen.

Het schooltassen project wordt geïnitieerd door Kern Rijnmond in samenwerking met Indian Light Foundation en SHON (Stichting Hindoe Onderwijs Nederland). De tassen waren op verschillende basisscholen in Rotterdam, Almere en Utrecht gezet om de kinderen in de gelegenheid te stellen de tassen te vullen met onder andere schrift, potlood, pen en een mondkapje. Melissa Santokhi, de first lady van Suriname heeft de kinderen persoonlijk bedankt voor hun inzamelingsactie (zie ook: https://www.waterkant.net/suriname/2020/09/22/first-lady-bedankt-kinderen-van-rotterdamse-basisschool-voor-inzamelingsactie/).

Siegfried Mangal van Nethcar Shipping B.V. heeft naar aanleiding van een oproep van collega Ram Nathie via Amor FM gehoor gegeven om de verschepingskosten van het tassenproject te bekostigen. Er zijn afspraken gemaakt met de heer Isrie om de tassen in Suriname in te klaren en in de volgende districten te distribueren namelijk:

– 75 tassen bestemd voor Saramacca

– 75 tassen bestemd voor Coronie

– 50 tassen bestemd voor Wageningen

– 250 bestemd voor tassen Nickerie

– 75 tassen bestemd voor Commewijne (Johanna Margretha)

Distributie van de Tassen te Coronie en Johanna Margretha(Commewijne)

Kern VHP Rijnmond heeft besloten om samen met een ieder die Suriname een warm hart toedraagt projecten te realiseren om Suriname in deze zware strijd te ondersteunen. In dit kader zijn reeds een aantal projecten door Kern Rijnmond geïnitieerd namelijk:

1) Project “Coronahulpactie voor Suriname”

2) Project “hulpgoederen Nickerie Deel I”

3) Project “hulpgoederen Nickerie Deel II”

4) Het mondkapjes project

5) Project Thermometers.

Mocht u aan projecten van Kern Rijnmond willen bijdragen dan kunt u zich aanmelden bij het bestuur van Kern Rijnmond door een mail te sturen naar: vhp.rijnmond@gmail.com.

Leave a Reply